23948sdkhjf

Madspildsevent var en stor succes

Torsdag d. 9. oktober 2014 løb Sammen Mod Madspild af stablen. Eventen blev besøgt af mere end 6.000 mennesker. Og to af Danmarks store supermarkedskæder støttede stort op om projektet.
Stifter af Stop Spild Af Mad, Selina Juul, var mere end begejstret efter torsdagens event på Rådhuspladsen. Eventen blev besøgt af mere end 6.000 mennesker, hvilket betyder at opbakningen var endnu større som sidste år, hvor eventen blev afholdt for første gang.

Miljøminister Kirsten Brosbøl åbnede eventen, og i løbet af dagen var også Fødevareminister Dan Jørgensen, Overborgmester Frank Jensen, direktøren i UNEP, John M. Christensen, generalsekretær i WWF, Gitte Seeberg og Selina Juul på talerstolen.

Imellem talerne sørgede DJ Martin Dreyer for musik, der kunne akkompagnere gæsternes tur rundt på Rådhuspladsen.

Detailhandlens ansvar
En ny undersøgelse lavet af Miljøministeriet viser, at supermarkeder og resten af detailhandlen smider 150.000 ton mad ud hvert år. Det er mere end hidtil antaget. Ved Sammen Mod Madspild deltog Coop og Rema 1000, og de to supermarkedskæder er gode forgangseksempler for resten af branchen.

- Ved at deltage i et event som det her, viser Coop og Rema 1000 netop, at de er villige til at gøre, hvad de kan, for at mindske madspild, siger stifter af Stop Spild Af Mad, Selina Juul, der også er initiativtager til eventen.

- De to kæder gør i forvejen en stor indsats med masser af skridt i den rigtige retning.

Til eventen havde Coop indgået et samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen, der delte lækre retter ud, lavet af gode overskudsfødevarer. Og Rema 1000 serverede lækker græskarsuppe og uddelte poser til de besøgende.

I det dejlige efterårsvejr serverede også WWF, Meyers køkken samt Miljøpunkt Indre By spændende overskudsmad.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157