23948sdkhjf
>

Økologisk Landsforening tæller nu også Summerbird

Økologisk Landsforening oplever i øjeblikket en markant tilstrømning af nye virksomhedsmedlemmer. Summerbird har netop meldt sig ind i foreningen som virksomhed nr. 150.
27 nye øko-virksomheder har alene i år meldt sig ind som medlemmer i Økologisk Landsforening. Dermed er antallet af virksomhedsmedlemmer i foreningen nu vokset til 150. De nye medlemmer tæller både store og små økologiske virksomheder. Nogle har lige lagt om til økologi, nogle er helt nystartede, og andre har både økologiske og konventionelle profiler, men intensiverer nu deres fokus på økologi.

De nyeste virksomhedsmedlemmer tæller blandt andre Summerbird, Meyer Kantiner, Peter Larsen Kaffe, Winterspring Desserts og Sealand Birk.

- Det er en rigtig glædelig udvikling, der afspejler den aktuelle fremgang for økologi på både det danske marked og på eksportmarkeder, som er til stor gavn for dansk natur og grundvand, dyrene og de økologiske landmænd, siger Henrik Hindborg, markedschef i Økologisk Landsforening.

Salget af økologi i den danske dagligvarehandel er steget uafbrudt i mere end ti år, og Økologisk Landsforening forventer yderligere fremgang på 8-10 procent i år. Samtidig er salget af økologi til landets private og offentlige storkøkkener mere end fordoblet siden 2009. Også i udlandet vokser efterspørgslen på danske øko-varer. Eksporten af dansk økologi er mere end firdoblet på syv år.

Hjælper til med at opnå succes
- Underskoven af mindre og innovative økologiske producenter vokser eksplosivt, og de bliver medlemmer hos os, fordi det er stedet, hvor økologiske landmænd og virksomheder samles om at skabe fælles fremstød for økologi - både i udlandet og i Danmark. Økologisk Landsforening gør det let at opnå succes med økologi, uanset om man er stor eller lille virksomhed, siger Henrik Hindborg.

Økologisk Landsforening hjælper øko-virksomheder med afsætning, produktudvikling og viden om markedet, og Henrik Hindborg påpeger, at økologer fra hele verden kigger mod Danmark og den danske model for samarbejde i den økologiske branche.

- Det er helt unikt, at selv konkurrerende virksomheder arbejder sammen om indsatser for at udbrede økologi. Det er blandt andet derfor, Danmark er verdens førende øko-nation, siger han.

Økologisk Landsforenings 150 virksomhedsmedlemmer repræsenterer over 90 procent af det økologiske salg i Danmark.

Summerbird er medlem nr. 150
Det sidst tilkomne medlem i foreningen er den eksklusive chokoladeproducent, Summerbird, som netop har lagt sin produktion om til økologi.

- Helt fra starten i 1986 har vores grundtanker været dybt forankrede i økologi. Vi ønsker at lave produkter i den ypperligste kvalitet af rene råvarer. Først nu er alle råvarer tilgængelige økologisk, og det har gjort det muligt for os at lancere 100 procent økologiske varer. Det handler hele tiden om at tage et skridt frem i den rigtige retning. Og nu har vi taget et stort skridt, siger Mikael Grønlykke, direktør og grundlægger af Summerbird.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094