23948sdkhjf

Fødevarebanken åbner i Århus

Fødevarebanken åbner afdeling i Århus og forventer at indsamle mere end 150 tons overskudsmad i Jylland det første år. Fødevarebanken samarbejder med eksempelvis Dansk Supermarked, Coop, Arla og Aarstiderne om at mindske madspild.
Med base i Århus starter organisationen FødevareBanken fra begyndelsen af december indsamling af overskudsmad fra fødevarebranchen i det jyske. Overskudsfødevarerne uddeles til sociale organisationer, der hjælper udsatte borgere som eksempelvis kriseramte kvinder og børn, hjemløse, sindslidende og misbrugere.

FødevareBanken samarbejder med en række fødevarevirksomheder som eksempelvis Dansk Supermarked, Coop, Arla og Aarstiderne om at mindske madspild ved, at fødevareBankens mange frivillige indsamler de overskudsvarer, som ellers ville ende i containeren. Der er tale om friske varer af samme kvalitet, som man kan finde på hylden i supermarkedet, men som af en eller anden grund ikke kan sælges og derfor er i overskud. Varerne uddeles til de sociale organisationer, der kan tilbyde udsatte borgere bedre måltider. Organisationens nationale indsats muliggøres også takket være støtte fra Velux Fonden.

En milepæl for FødevareBanken
For fødevareBankens direktør, Karen-Inger Thorsen er der tale om en stor milepæl for fødevareBanken og for den grønne og sociale indsats i Aarhus og den østjyske region.

- Det er potentielt flere hundrede tons overskudsmad, som kan komme utroligt mange mennesker i en svær situation til gode. Det er godt for miljøet, det er godt for maven, og en win-win situation for alle parter. Både mange frivillige kræfter, erhvervsliv og kommune har lagt stor energi i, at fødevareBanken er nået hertil i dag. Det er en stor milepæl, alle kan være virkelig stolte af.

I Aarhus hilser man byens nye grønne og sociale initiativ velkommen.

- Jeg vil ønske FødevareBanken hjerteligt velkommen til Århus og Østjylland. Det er en organisation, der har vist, hvordan man med omtanke og hjertet det rette sted kan adressere to vigtige samfundsmæssige udfordringer, madspild og fødevare-fattigdom hos socialt udsatte. Et flot eksempel på en lokal løsning på et globalt problem, siger Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard.

Begejstring i fødevareindustrien
Og i fødevarebranchen er der også begejstring at spore. Dansk Supermarked, som står bag kæder som Bilka, Netto og Føtex, har længe haft mindre madspild højt på dagsordenen:

- I Dansk Supermarked arbejder vi på at mindske madspild på mange fronter, og vores samarbejde med fødevareBanken giver god mening. Vi har leveret overskudsmad i Københavnsområdet i et lille års tid, og nu kan det også lade sige gøre i Aarhus, hvor Bilka i Tilst allerede er i gang med at donere overskudsmad. Det glæder vi os meget over", siger CSR-chef i Dansk Supermarked Helene Regnell.

FødevareBanken åbner officielt den østjyske afdeling med festlig reception og markedsplads-stemning sammen med blandt andet Aarstiderne, Sager der samler, Århus Techs kokkeelever og Kofoeds Skole og indvielse ved Aarhus Borgmester Jacob Bundsgaard. Det sker den 5. december fra kl. 13.15-15.30 i faciliteterne på P.O. Pedersens vej 15, 8200 Århus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127