23948sdkhjf

Dansk design vinder i retten

Sø- og Handelsretten har afgjort, at Telia Danmark skal spærre adgangen til internetbutikken Interior Addict, der er dømt for ulovligt salg af kopimøbler.
I foråret blev den engelske internetbutik, Interior Addict, dømt for at sælge ulovlige kopier af dansk design til kunder i Danmark.

Salget fortsatte imidlertid uanfægtet, og derfor indgav Fritz Hansen, Louis Poulsen Lighting, Carl Hansen & Søn, Fredericia Furniture og Erik Jørgensen Møbelfabrik den 22. september anmodning om at få Telia Danmark til lukke for adgangen til den engelske internetbutik.

Torsdag formiddag faldt sagen i Sø- og Handelsretten ud til fordel for de fem danske møbel- og belysningsproducenter, og teleselskaberne tvinges dermed omgående til at spærre for adgangen til Interior Addicts hjemmeside.

I domsafsigelsen lægges der blandt andet vægt på, at Telia Danmark, ved at give sine kunder adgang til hjemmesiden, medvirker til ” eksemplarfremstilling og tilgængeliggørelse af værkerne for almenheden i Danmark, som sagsøgerne har eneret til at råde over[…] .”

Både sagsøgerne og Telia har oplyst, at de ikke har været i stand til at komme i kontakt med Interior Addict. Dette har heller ikke været muligt for den advokat, der repræsenterede Interior Addict under sagen ved Sø- og Handelsretten.

Hver part bærer egne sagsomkostninger.

Link til udskriften af Sø- & Handelsrettens domsbog

Artiklen er en del af temaet Kopimøbler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079