23948sdkhjf

Apotekerforeningen frygter for apoteker i yderområder

En ny apotekslov fjerner tilskud til en række apoteker
Mange års debat om, hvorvidt dagligvarebutikker og andre detailhandlende må åbne et apotek er snart ved at være slut for denne gang.

En ny lov er nemlig undervejs. Den siger, at kun en uddannet farmaceut må åbne et apotek.

Til gengæld lægges der op til, at dagligvarebutikker skal huse apoteker efter shop-in-shop-princippet.

Det er dagligvarehandlen og Matas positivt indstillede på – afhængig af, hvordan lovet bliver udformet, men apotekerne mener, at det bliver for besværligt for kunderne at skulle gennem et supermarked.

Som en del af loven mister nogle apoteker et forsyningstilskud, og det gør, at Apotekerforeningen nu forudsiger, at 200.000 danskere kan miste deres apotek.


Løgstør-apotek mister tilskud

Det er underenheder af apoteker, der ikke længere får tilskud på omkring en halv million årligt.

Dette vil ifølge Nordjyske Stiftstidende blandt andet gå ud over apoteket i Løgstør, som bestyres af Steen Nielsen.

Han har også et apotek i Farsø, der fungerer som moderapotek, men altså ligger over 10 km fra Løgstør.

Han fortæller, at den nye lov kan få som konsekvens, at han må afhænde enheden i Løgstør, da den ellers bliver for dyr for ham. Hvis den bliver overtaget af en ny, vil det imidlertid betyde, at dette kræver et helt nyt tilskud på en halv million. Den socialdemokratiske sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, vil ifølge avisen se nærmere på problemet.

”Lovforslaget forskelsbehandler såkaldte supplerende apoteksenheder og apoteksfilialer. Selvom de begge er fuldgyldige apoteker, som giver borgerne præcis samme service. De har begge fagpersonale, der yder rådgivning, og man kan få sin receptmedicin ekspederet og udleveret med det samme”, lyder det fra Apotekerforeningen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093