23948sdkhjf

Boform-direktør bliver eneejer

Efter to år som medejer overtager direktør Lars Mehlum nu den resterende del af aktierne i køkkenvirksomheden, som igen er i fremdrift.
Boform står nu igen på helt egne ben som en selvstændig, privatejet, dansk inventarproducent.

Lars Mehlum tiltrådte som direktør for selskabet i efteråret 2010 og købte i februar 2013 halvdelen af virksomheden af kapitalfonden Industriudvikling. Han har nu erhvervet den resterende del og ejer dermed alle aktier i Boform A/S.

- Da jeg blev medejer for to år siden, var det med option på den resterende halvdel, så det har egentlig hele tiden ligget i kortene, at jeg skulle overtage hele virksomheden på et tidspunkt, siger Lars Mehlum til Wood Supply.

Individuelt design frem for masseproduktion
Som producent af køkkener i high end-segmentet har Boform været udfordret under krisen. Konsekvensen blev at skære helt ind til benet og rette et stramt fokus fokus mod kerneområderne.

Boform har – med Lars Mehlums ord – brugt krisen til selvransagelse, og resultatet er en øget bevidsthed om det, som gør Boform til noget særligt; de danskdesignede køkkener som gennem 35 år er blevet produceret i eget hus på Skudehavnen i Aalborg.

- I stedet for at standardisere og gøre produkterne mindre komplekse har vi gjort det modsatte. Vi satser på design med en høj grad af individualisme frem for masseproduktion, forklarer Boform-direktøren.

Samtidig er det lykkedes at vende den økonomiske udvikling. Boform kom i 2013 ud med sorte tal for første gang i fem år, og det endnu ikke offentliggjorte 2014-regnskab viser yderligere fremgang. Derfor er Lars Mehlum også overbevist om, at han har gjort en god investering ved at overtage samtlige aktier i selskabet.

- Man ved aldrig, hvornår timingen er rigtig. Der er ikke den samme aktivitet i markedet som tidligere, men vi har fået bedre styr på eget hus og er i konstant bedring. Vi har forbedret indtjeningen i 2014 og fået en endnu bedre start på det nye år, fortæller Lars Mehlum.

Han ejer også inventarvirksomheden Cph. Square, som typisk henvender sig til et lidt yngre publikum end Boform. Begge brands fremstilles af Boforms snedkere på fabrikken i Aalborg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078