23948sdkhjf

Nye, skrappe kødregler på vej

Forbrugerne skal vide, hvor hvert et gram kommer fra.
Forbrugerne skal vide, præcist hvilke lande kødet stammer fra, når de køber forårsruller, lasagne og andre færdigretter.

Det mener et stort flertal i EU-parlamentet, som i dag ventes at stemme for et forslag om, at oprindelseslandet for hvert et gram kød i færdigretter skal oplyses på emballagen.

Den nye mærkningsordning skal gøre det obligatorisk for kødindustrien tydeligt at nævne, hvilke lande kødindholdet stammer fra i produkter med kød fra forskellige lande.

Afstemningen er en udløber af sidste års skandale med hestekød i fryselasagner, men forslaget møder herhjemme modstand fra blandt andre Landbrug & Fødevarer, skriver Børsen.

Chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer Morten Damkjær Nielsen advarer således om, at en sådan ordning vil betyde voldsomt øgede udgifter for fødevareindustrien.

Rapport: Stigning på 8-12 procent

- Når det er dyrt, er det, fordi hvis man er den type kødindustri eller forarbejdsningsindustri, så vil man typisk få kød fra både Danmark og for eksempel Tyskland og Sverige. Og hvis man skal skrive på lasagnen, hvor kødet kommer fra, så skal man have flere etiketter og tage stilling til, om man vil have adskilte produktionslinjer, sådan at man kan holde tingene adskilt fra hinanden. Det er selvfølgelig dyrere, siger han til avisen.

EU-kommissionen er da også helt på det rene med, at det ikke er gratis: Ifølge en rapport fra kommissionen vil ordningen betyde en stigning på 8-12 procent i produktionsomkostningerne.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109