23948sdkhjf

Træ Design vinder sag om krænkelse af varemærke

Højesteret stadfæster Sø- og Handelsrettens dom, som giver Træ Design A/S ret til at bruge navnet ”Trævarefabrikernes Udsalg”.
Det er Træ Design A/S – tidligere kendt som H. Langes Trævarer A/S – der ejer rettighederne til at drive butikker under navnet ”Trævarefabrikernes Udsalg”. Det fastslår Højesteret nu i en dom, som dermed stadfæster Sø- og Handelsrettens afgørelse fra maj 2013.

Fabrik med et eller to K’er?


Trævarefabrikernes UDSALG forklarer selv den særlige stavemåde af navnet således på virksomhedens egen hjemmeside:

"Vort kendte navn stammer tilbage fra 1933 oprindelig stavedes fabrikker dengang med enkelt "k" dette har vi holdt ved. vi er vant til at folk kalder os mange navne eks. Trævarehuset, Trævarerne, Trævarernes Udsalg, Trælasten og mange andre navne hvor ordet træ indgår."

Sagen har sin oprindelse i 1992, hvor Ulla Andersen overtog en trævareforretning i Horsens med ret til at videreføre forretningen under navnet ”Trævarefabrikkernes Udsalg”. Samtidig indgik Ulla Andersen en samarbejdsaftale med Træ Design A/S om ret til indkøb af varer hos Træ Design A/S.

Ulla Andersens tidligere samlever, Hans-Christian Christensen, overtog forretningen i Horsens i 1994 og åbnede i 1998 en forretning i Kolding under samme navn.

Træ Design A/S ophævede samarbejdet med Hans-Christian Christensen i maj 2010, og i marts 2011 nedlagde Fogedretten i Horsens så forbud mod, at Hans-Christian Christensen kunne anvende navnet ”Trævarefabrikkernes Udsalg” og et tilhørende logo.

- Højesteret fastslog, at der var tale om et samlet aftalekompleks, og at Hans-Christian Christensen alene havde ret til at bruge navnet ”Trævarefabrikkernes Udsalg”, så længe samarbejdet med Træ Design A/S bestod. Hans-Christian Christensens fortsatte brug af navnet og det tilhørende figurmærke (logo, red.) efter ophævelsen af samarbejdet indebar en krænkelse af Træ Design A/S’ varemærkerettigheder, og fogedforbuddet var derfor nedlagt med rette, skriver Højesteret i et resumé af sagen.

Foruden påstand om frifindelse, søgte Hans-Christian Christensen i sagen Højesteret om en ophævelse af fogedforbuddet samt erstatning på 1 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11