23948sdkhjf

- Nyt Nøglehulsmærke kan dræbe gnisten

Ændringer gavner heller ikke sundheden, mener Landbrug & Fødevarer
De nye regler for Nøglehulsmærket, der blev indført 1. marts, er hverken til gavn for folkesundheden eller produktudviklingen, mener Landbrug & Fødevarer, som kalder det "en ommer". Også DI Fødevarer kritiserer ændringerne.

Det skriver altinget.dk.

Der er blandt andet kommet nye kriterier for salt, ligesom kravet til fuldkorn er øget for visse varegrupper. Men barrieren sættes for højt, mener Landbrug & Fødevarer.

- Vi mener simpelthen, det er en ommer, fordi det kommer til at virke mod dets egen hensigt, siger administrerende direktør Karen Hækkerup til altinget.dk.

Hun nævner, at nogle virksomheder mister muligheden for at få Nøglehulsmærket og derfor mister gnisten til at produktudvikle.

- Produkter udelukkes

Både Landbrug & Fødevarer og DI Fødevarer kritiserer, at flere krav blevet så skrappe, at man helt udelukker en række produkter. Det gælder blandt andet spegepølser, forårsruller og oliebaserede dressinger, hvis der er mayonnaise eller yoghurt i.

Ifølge altinget.dk forstår Fødevarestyrelsen ikke kritikken.

- Nogle ser helst, at Nøglehulsmærket er et sundere valg for alt. Det er det ikke. Det er et sundere valg for de fødevaregrupper, som er anbefalet at være en del af den sædvanlige kost, siger kontorchef Else Molander fra Kontoret for Ernæring til portalen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094