23948sdkhjf

Amber satser på 10 supermarkeder i Danmark

Det nye supermarked i Stavtrup ved Aarhus vil være en pendant til de asiatiske fødevarebutikker i Danmark - ikke en discountbutik.
Russisk rødbedesuppe, bønnesuppe fra Polen og frosne dumplings med forskelligt fyld fra Litauen - alt sammen pakket i farvestrålende emballage - fylder sammen med snacks, juice og et stort udvalg af oste og andre mejerivarer en del af hylderne og køle- fryseboksene i det kun godt en måned gamle supermarked Amber.

Dansk Handelsblad har mødt Andrius Mejeris, den ene af de to litauere, der ejer Amber.

- For østeuropæerne er det for en stor dels vedkommende varer, som de kender hjemmefra. Mange af dem er nok heller ikke så forskellige fra, hvad man kan købe i et dansk supermarked. Kun navnene er anderledes, smiler Andrius Mejeris og oversætter det polske navn på et mørkt brød til "Bedstemors brød".

- Der bor efterhånden en del østeuropæere - ikke mindst polakker i Danmark - og der kommer helt sikkert mange flere. De vil gerne have nogle af de varer, de kender hjemmefra. Men hver tiende kunde er dansk, siger Andrius Mejeris, der godt kunne tænke sig at åbne i alt ti supermarkeder i Danmark. Men det er ikke prisen, der skal trække kunderne til.

- Vi skal være en østeuropæisk pendant til de asiatiske supermarkeder - ikke en konkurrent til de danske discountbutikker, siger Andrius Mejeris, der vil bruge butikkerne til at teste, om de østeuropæiske varer kan sælges i Danmark.

Går det godt, skal varerne ikke alene sælges i hans egen butikker.

- Det langsigtede mål er at blive leverandør til en af de store supermarkedskæder i Danmark, siger Andrius Mejeris,
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079