23948sdkhjf

Grænsehandel øger forbrug af søde sager

En ny undersøgelse viser, at grænsehandlende køber mere sprut, øl, slik og sodavand, end de ville have gjort i en dansk butik.
Mange danskerne, der kører til den dansk-tyske grænse for at købe ind, får mere med hjem i bagagerummet, end hvis de havde handlet i deres lokale butik. Det viser en ny undersøgelse, som Userneeds har foretaget for Vin- og Spiritus Organisationen i Danmark (VOSD) i marts 2015.

Det skriver Dansk Handelsblad i sit nyhedsbrev.

To tredjedele af de grænsehandlende fortæller, at de køber mere slik og chokolade, og næsten lige så mange købe flere sodavand.

Når det kommer til alkohol, siger 45 procent, at de køber flere øl, 38 pct. køber mere spiritus og vin, og 56 pct. køber flere cidere.

Undersøgelsen er foretaget i anledning af, at VOSD i fredags afholdt holder en konference om grænsehandel og afgifter på Christiansborg.

- Vi er mange, der ønsker mindre grænsehandel – og derfor lavere afgifter på blandt andet vin- og alkohol. Det handler jo om fremtiden for butikkerne tæt på vores grænser – og om penge i statskassen. Men rigtig tit bliver vi – fejlagtigt – mødt af argumentet om, at lavere af-gifter på spiritus fører til et højere forbrug. Det argument holder ikke, siger Michael Holm, der er formand for VSOD, i en pressemeddelelse op til konferencen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205