23948sdkhjf

Shop-i-shop-apoteker op i Folketinget

Detailhandlen vil følge de kommende forhandlinger i Folketinget om apotekerloven tæt.
Når Folketinget genoptager forhandlingerne om den nye apotekerlov senere i marts, er to punkter på dagsordenen, som har stor betydning for detailhandlen.

Det skriver Dansk Handelsblad i sit nyhedsbrev.

Regeringen har fastslået, at den under ingen omstændigheder vil være med til at give fri adgang til at drive apotek.

Det skal også i fremtiden være farmaceuter, der ejer og driver apoteker.

Når udformningen af den nye apotekerlov alligevel har betydning for bl.a. dagligvarehandlen, skyldes det to ting.

Den ene er, at regeringen står fast på, at shop-i-shop-apoteker i f.eks. supermarkeder skal gøre apotekerne mere tilgængelige, så borgerne ikke behøver at køre til de større byer for at købe lægemidler.

Den anden ting er, at apotekerne kan få en begrænsning for, hvor stor en omsætning de kan hente på salg af de så-kaldte frihandelsvarer.

Shop-i-shop-apoteker
Hvis regeringen kan finde flertal for at liberalisere apotekerloven, så supermarkederne kan give plads til apoteker, lige-som de i dag har plads til posthuse, ligger her et potentiale, som flere af dagligvarekæderne vil udnytte.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) fastslår, at fremtidige shop-i-shop-apoteker kan ligge indenfor et supermarkeds kasselinje, og dermed går han direkte imod Danmarks Apotekerforenings ønsker.

Et af stridspunkterne er, om supermarkeder kan åbne apoteker indenfor kasselinjen eller ej. Her fastslår sundheds-minister Nick Hækkerup, at det ikke er afgørende:

– Det er afgrænsningen, som er afgørende, og dermed ikke om apoteket eller apoteksenheder er indenfor eller uden-for supermarkedets kasselinje, mener Nick Hækkerup.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094