23948sdkhjf

Ukendte danske møbler vækkes til live

Nyt firma genoptager produktionen af en række gamle danske stole – alle med det til fælles, at designeren er ukendt.
I næste uge ser et nyt spændende koncept dagens lys i møbelbranchen.

Virksomheden hedder Danish Retro, og kollektionen er døbt U. U’et står for unknown, idet alle stolene er af ukendt oprindelse.

- Vores mission er, at vi skal hylde de ukendte hænder. Men vi gør os store forhåbninger om at få navngivet produkterne. Indtil da hedder stolene U, fortæller brand manager Hanne Bach.

Tilbyder noget anderledes
Det startede tilbage i efteråret 2012, hvor indehaveren af Berg Furniture, Torben Ohlsen, fik idéen til det nye møbelkoncept. Han luftede sine tanker for en række af branchens forhandlere, og tilbagemeldingerne var positive.

Herefter begyndte kollektionen at tage form. Møblerne blev fundet rundt omkring på auktioner og genskabt i samarbejde med en lokal dansk snedker. Primo april sendes seks stole – alle formentlig fra 1940’erne eller 1950’erne – i handlen.

- Vi vil gerne gøre guldalderens danske møbeldesignere til fremtidens klassikere og har fået en rigtig god modtagelse hos forhandlerne, som kan se den røde tråd i konceptet, siger Hanne Bach.

Tilbyder noget anderledes
Selv om markedet i disse år oplever et regulært boom i antallet af relanceringer, er hun overbevist om, at der også er plads til Danish Retros kollektion af lænestole:

- Der er stort fokus på retromøbler i dag, men de modeller, vi har valgt, taler til en meget bred målgruppe. Vi kommer med en relevant historie, der tilbyder noget anderledes end de kendte klassikere. Og hvem ved… Måske får vi mulighed for at knytte en unik historie til hvert af møblerne hen ad vejen, pointerer Hanne Bach.

Kollektion udvides til efteråret
Danish Retro er fra starten repræsenteret med en fast sælger i Danmark, og målet er at være inde i 10-15 af de førende designbutikker inden udgangen af april.

Når forhandlernettet i løbet af de kommende måneder er på plads, tager virksomheden for alvor hul på markedsføringen. Til efteråret udvides kollektionen desuden med yderligere en lille håndfuld lænestole.

Alle stole produceres hos en anerkendt europæisk møbelfabrik, som i forvejen samarbejder med en række af de førende danske møbelbrands.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125