23948sdkhjf

Multietnisk systue leverer puder til Ikea

Den lille multietniske systue, Place de Bleu i Københavns Nordvestkvarter, har indgået et leverandør-partnerskab med Ikea.
Place de Bleu har eksisteret siden februar 2010 og har til formål at uddanne og beskæftige marginaliserede indvandrerkvinder, der ellers har svært ved at få fodfæste på det danske arbejdsmarked, skriver Ikea i en pressemeddelelse.

Nu er første kollektion bestående af puder og pudebetræk syet af indvandrerkvinder fra lande som Kina, Tyrkiet og Marokko på hylderne i varehuset i Taastrup.

Puderne er syet af tekstilrester, der ellers skulle kasseres, fra Ikea.

Partnerskabet har fokus på lokalt samarbejde, genbrug af materialer og socialt iværksætteri, og er det første af sin art for Ikea blandt 350 varehuse på globalt plan.

Puderne er unika og designet af Ikea sammen med kvinderne fra Place de Bleu.

- Dette er ikke et støtteprojekt, men et eksempel på et lokalt kommercielt samarbejde, der rummer nogle sociale og miljømæssige kvaliteter, man ellers sjældent ser. Place de Bleu udvider arbejdsmarkedet ved at give marginaliserede kvinder et job, som styrker deres selvværd gennem beskæftigelse og udøvelse af en profession, og som fører til smukt designede kvalitetsprodukter, der nyder bred anerkendelse, siger Dennis Balslev, adm. dir. i Ikea Danmark i pressemeddelelsen.

- Vi er enormt stolte af vores samarbejde med Ikea og nu at kunne levere den første særkollektion til Ikea Taastrup. Uanset hvor i verden du er, kender du til Ikea, så det er en fantastisk anerkendelse for Place de Bleu’s ansatte, at et stort brand som Ikea vælger at bruge os som underleverandør, siger Trine Alette Panton, leder af Place de Bleu.
Læs mere om: Ikea
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095