23948sdkhjf

320 virksomheder i den danske modebranche går med på etisk charter

Modebranchens Etiske Charter skal blandt andet sikre et sundere kropsideal.
I begyndelsen af marts lancerede Danish Fashion Institute, Dansk Mode & Textil og Wear, de otte største modelbureauer, Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade samt foreningen Danske Modeller et nyt Modebranchens Etiske Charter, skriver Dansk Mode & Textil i sit nyhedsbrev.

Charteret skal sikre modeller bedre trivsel og samtidig et sundere kropsideal i modelbranchen.

Nu har 320 virksomheder som Bestseller og DK Company ytret deres tilslutning.

- Den enorme opbakning til Modebranchens Etiske Charter taler sit tydelige sprog; den danske branche er sig sit ansvar bevidst og klar til at tage et kollektivt skridt imod, at modeller skal have det bedre, og at kropsidealet skal være sundt og ikke sygeligt. At branchen selv tager så aktivt del i charteret, tror vi har langt større effekt – også på længere sigt – end lovgivning udstukket af myndigheder og bøder, som har været på tale i Frankrig for eksempel, siger adm. direktør i Danish Fashion Institute og Copenhagen Fashion Week, Eva Kruse.

- Jeg er selvfølgelig stolt over, at det er lykkes at samle en så stor del af den danske modebranche om denne vigtige sag, men samtidig vil jeg være ærlig og sige, at det også er på sin plads. I Danmark har vi tradition for at tage ansvar for vores medmennesker – både i vores samfund generelt, men også i den danske modebranche, hvor vi gennem det seneste årti har arbejdet intensivt med bæredygtighed og social ansvarlighed. Og netop ansvarlighed bør selvfølgelig også omfatte de unge modeller i branchen, siger adm. direktør i Dansk Mode & Textil Thomas Klausen til nyhedsbrevet.

Charteret samt listen af underskrivere kan ses på www.modebranchensetiskecharter.dk .

Originalartikel: http://www.dmogt.dk/nyheder/2015/03/stor...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079