23948sdkhjf

Lars Larsen køber Actona

1.200 ansatte i vestjyske Actona Company får ny hovedaktionær.
Lars Larsen-imperiet fortsætter den ekspansive strategi på det danske møbelmarked.

Opkøbene af Iddesign i 2013 og Sengespecialisten i 2014 følges nu op af endnu en opsigtsvækkende investering, idet Lars Larsen indtræder som ny hovedaktionær i Actona.

- Actona er en sund virksomhed med gode værdier, en meget kompetent ledelse og en stærk organisation. Samtidig ligger virksomhedens forretning inden for et område, som vi i Lars Larsen Group ved noget om, så jeg er meget glad for, at vi har fået en aftale i stand, siger Lars Larsen.

Om Actona Company A/S
Actona er etableret i 1981 og producerer og sælger møbler til detailhandlen i flere end 90 lande.

Virksomheden beskæftiger over 1.200 ansatte fordelt på domicilet i Tvis ved Holstebro og egne produktionssteder i Kina og Ukraine.

Actona realiserede i 2013/14 et resultat før skat på 27,1 mio. kr. ud af en omsætning på 1.118 mio. kr.
Har de samme værdier
Actona har sine rødder tilbage til 1981 og er stiftet af Orla Dahl Jepsen, der afgik ved døden i en alder af kun 58 år i 2014. At hans livsværk nu overdrages til Lars Larsen, er det helt rigtige for virksomheden, siger Susanne Dahl Jepsen, der er enke efter Orla Dahl Jepsen:

- Jeg ved, at Orla på både Actonas og vores medarbejderes vegne ville være glad for, at virksomheden får Lars Larsen ind som ejer. Orla og Lars Larsen kendte hinanden i mange år og delte de samme værdier, siger hun.

Den holdning deles af administrerende direktør Torben Villadsen:

- Vi får en ejer, der har et langsigtet perspektiv og vil virksomheden det bedste, og vi kan nu fortsætte det gode samarbejde, som vi altid har haft med kunder og samarbejdspartnere, siger han.

Videreføres som selvstændig virksomhed
Lars Larsen Group består i dag af en række markante virksomheder som Jysk, Ilva, Idemøbler, Bolia, Scancom og Interstil. Fælles for dem er, at de helt eller delvist ejes af Lars Larsen, men derudover drives som selvstændige brands og organisationer. Det vil også være tilfældet for Actona:

- Actona har et stærkt navn i branchen og ledelsen ved, hvad der virker og har et meget fornuftigt syn på, hvordan virksomheden skal udvikles yderligere – så som ny hovedaktionær er mit job nu at give dem de bedste betingelser for, at de kan vokse sig endnu stærkere som selvstændig virksomhed, siger Lars Larsen.

Lars Larsen bliver som sagt ny hovedaktionær i Actona, mens den nuværende direktion bestående af adm. dir. Torben Villadsen, driftsdirektør Aksel Lægsgaard og kommerciel direktør Søren Damgaard også investerer i en ejerandel.

Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11