23948sdkhjf

Aarstiderne og Grambogård går sammen om kødproduktion

Nu skal der kød fra Grambogård i Aarstidernes måltidskasser. Samtidig bliver en større del Grambogårds produktion omlagt til at være økologisk.
For snart 20 år siden blev de første frø sået til begge virksomheder – uafhængigt af hinanden og forskellige steder i Danmark. Aarstiderne leverede økologisk grønt, og det Fynske Gourmet Slagteri producerede kød med fokus på dyrevelfærd. Nu vil de to virksomheder udvikle et helt nyt økologisk kødkoncept med et meget højt niveau af dyrevelfærd.

En betydningsfuld satsning
Når kød fra Grambogård fra denne uge er at finde i Aarstidernes måltidskasser, er det resultatet af en betydningsfuld satsning.

- Målet med samarbejdet er at levere dansk, økologisk kød af højeste kvalitet. Ved at slå kræfterne sammen har vi både muskler og viden til at nå det mål, siger Aarstidernes medstifter Søren Ejlersen.

- Partnerskabet mellem Aarstiderne og Grambogård afspejler en fælles overbevisning om, at tingene hænger sammen. Dyrenes velfærd, den overordnede belastning på klima og miljø og i sidste ende kødets smag kan simpelthen ikke skilles ad. Derfor er vi stolte over at indlede et samarbejde med høje ambitioner for alle aspekter af kødproduktionen, fortsætter Søren Ejlersen.

Økologiske stude fra Fyn
I første omgang kommer samarbejdet til at koncentrere sig om økologiske stude, der lever i små besætninger inden for 2 timers kørsel fra Grambogårds slagteri ved Tommerup på Fyn. Ved at samarbejde med små landmænd sikres en høj grad af indflydelse på dyrenes levevilkår. Samtidig bliver sporbarheden af de enkelte dyr øget, og kødets vej fra jord til bord bliver overskuelig for forbrugeren.

Og der er allerede planer om at udvide samarbejdet mellem Grambogård og Aarstiderne i støbeskeen.

- Vi arbejder i øjeblikket med helt nye økologiske retningslinjer for at forbedre dyrevelfærden igennem hele dyrets liv i økologiske besætninger, siger Grambogårds direktør Alex Lysemose.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078