23948sdkhjf

El-Salg etablerer nyt selskab med Electra Gruppen AB

Målet er blandt andet at sikre større indkøbsvolumen og derigennem bedre konkurrencekraft.
A/S El-Salg, der står bag forbrugerelektronik-kæderne Euronics og El-Salg, etablerer et joint venture-selskab med svenske Electra Gruppen.

Det har A/S El-Salgs aktionærer, der er indehaverne af de enkelte butikker i kæderne, gav grønt lys for på en generalforsamling den 10. november i Skanderborg, fortæller El-Salg i en pressemeddelelse.

Det børsnoterede Electra Gruppen AB med hovedsæde i Kalmar har igennem flere år været leverandør af forbrugerelektronik til A/S El-Salg, og det er det kunde-leverandør-forhold, der nu udvides til et egentligt partnerskab i det fælles selskab, fortæller Tomas Holm Hedehus adm. direktør i A/S El-Salg.

- Med det nye fælles selskab får vores butikskæder en enestående mulighed for at udvide deres udbud med forbrugerelektronik-produkter, som leveres via Electra Gruppen. Electra Gruppen har desuden stor erfaring i markedet, og selskabet har aftaler med alle vores vigtigste leverandører, siger Tomas Holm Hedehus og tilføjer:

- Derudover er Electra Gruppen stærke i discipliner inden for logistik og it, hvilket har været vigtige nøglefaktorer for, at vi ønskede at udvide vores samarbejde med svenskerne. Partnerskabet gør det også muligt for A/S El-Salg, at tilbyde nuværende og kommende butikker en betydelig bredere vifte af produkter til attraktive priser, siger Tomas Holm Hedehus.

A/S El-Salg ejer 55 procent, mens Electra Gruppen ejer 45 procent af det nye, fælles selskab.

Begge ejervirksomheder er med i den europæiske indkøbsgruppe Euronics, og det nye samarbejde er således en yderligere styrkelse af det nordiske samarbejde inden for den europæiske gruppe.

Mulighed for vækst i Sverige
For Electra Gruppen giver det udvidede samarbejde med A/S El-Salg mulighed for øget vækst i Sverige og i resten af Norden.

- Baggrunden for indgåelsen af en joint venture med A/S El-Salg i Danmark er en del af vores bestræbelser på at blive en endnu bedre forhandler og den foretrukne leverandør i Norden, siger Anneli Sjöstedt, administrerende direktør for Electra Gruppen.

- Samarbejdet giver os mulighed for at levere varer til endnu flere butikskæder med vores produkter. A/S El-Salg har etableret kæden Euronics i Danmark, hvilket gør det udvidede samarbejde ekstra interessant. Gennem det nye fælles selskab får vi også adgang til A/S El-Salgs nuværende indkøbskanaler, hvilket giver os adgang til nye kategorier og dermed nye muligheder, siger Anneli Sjöstedt.

Med det udvidede samarbejde sikrer A/S El-Salg en kanal til køb af forbrugerelektronik-produkter og den nødvendige støtte til logistik.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11