23948sdkhjf

Konfliktmægling gør Møbelgarantien overflødig

Møbelhandlernes egen garantiordning lukker og slukker. Det nye forbrugerklagesystem gør det lige så godt, lyder vurderingen.
Møbelgarantien er reelt ophørt med at eksistere. Organisationen Dansk Detail, som sanktionerer ordningen, har 1. januar 2016 nedlagt garantiordningen for nye møbler. Garantien gælder dog stadig for handler, der blev foretaget i ordningens levetid.

Ifølge Dansk Details direktør Jens Birkeholm er Møbelgarantien, som den enkelte møbelforhandler kunne tilmelde sig og tilbyde sine kunder som sikkerhed, blevet overflødig, og derfor valgte ordningens medlemmer at nedlægge den på en generalforsamling.

Nye EU-regler foreskriver, at forbrugerklager først skal behandles ved hjælp af konfliktmægling – også kaldet mediation, som skal få kunde og butik til at enes. Det trådte i kraft med
Danmarks nye forbrugerklagesystem fra 1. oktober 2015.

- Det vil lykkes at løse problemet i langt de fleste sager, og så er der ikke grund til, at vi opretholder Møbelgarantien, siger Jens Birkeholm til Wood Supply.

Hidtil kunne møbelhandlere betale en særskilt præmie, og kunden kunne få en hurtig og uafhængig klagebehandling, der var langt smidigere end en rigtig klagesag.

- Nu er det ambitionen med mediation, at man kan håndtere klagerne hurtigt og effektivt og få sagerne lukket, før de udvikler sig til egentlige sager. Det er billigst i længden for både butik og forbruger, siger Jens Birkeholm.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079