23948sdkhjf

Dansk Detail: - Politikerne bør straks udsætte tilbagebetaling af corona-lån

Julehandlen var ikke den succes som særligt udvalgsvarehandelen havde forventet, og salget i januar samt februar kunne også være bedre. De stigende priser på fødevarer, energi og dertil stigende renter har fået forbrugerne til at holde tilbage på forbruget.

Og det har betydet, at mange medlemmer af Dansk Detail og WEAR er hårdt ramt, viser en undersøgelse foretaget af organisationerne.

- Mange af vores medlemmer indenfor udvalgsvarehandel med mode, fodtøj og møbler oplever en tilbageholdenhed fra forbrugerne, hvilket helt sikkert påvirker deres forventede indtjening i første kvartal og dermed også deres evne til at kunne tilbagebetale corona-lånene, siger direktør i Dansk Detail og WEAR, Nikolai Klausen.

Det får ham til at pege på, at tilbagebetalingen af momsudsættelsen må udsættes yderligere.

- Når 60 procent af de adspurgte har benyttet corona-lån, momsudsættelse, er der grund til bekymring, såfremt de ikke vil kunne tilbagebetale dem 1. april 2022. Vi ser derfor gerne, at de tre corona-lån, der står til betaling 1. april 2022, bliver udskudt til endelig betaling den 1. august 2022, siger Nikolai Klausen.

Undersøgelsen viser, at 44 procent er usikre på, om de vil være i stand til at kunne tilbagebetale den 1. april 2022 og 46 procent svarer, at de er usikre på, om de vil få behov for øget likviditet det kommende år.

- Det er særligt den forholdsvis store usikkerhed blandt de adspurgte, der bekymrer mig - og siden januar, hvor vi udsendte spørgeskemaet, er situationen ikke blevet bedre ude i butikkerne, siger Nikolai Klausen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095