23948sdkhjf

Kohberg siger undskyld

Brødfabrikken har fået en bøde på 120.000 kroner fra Fødevarestyrelsen.
Kohberg har brudt loven og solgt wienerbrød med for meget sulfit. Brødgiganten glemte samtidig at underrette Fødevarestyrelsen, og nu står Kohberg til en bøde på 120.000 kroner.

Direktøren undskylder.

- Det er en rigtig kedelig sag, som vi er rigtigt kede af. Og vi tager naturligvis Fødevarestyrelsens afgørelse til efterretning og betaler bøden, ligesom vi med det samme har indskærpet og præciseret vores procedurer, så vi ikke begår samme fejl igen, skulle en lignende situation opstå, siger administrerende direktør Erik Barsøe Bohsen.

Helt konkret drejer sagen sig om, at æblefyld til wienerbrød, solgt til danske cateringgrossister, har et højere indhold af sulfit, der kræver mærkning som allergen, end det tilladte.
Kohberg har brugt det pågældende æblefyld i mere end otte år, og ved en fejl er virksomheden ikke blevet informeret om en ændring i råvarespecifikationen.

Da informationen kommer fra leverandøren, indsender Kohberg prøver til test ved det internationalt anerkendte testlaboratorium Eurofins. Her viser resultaterne, at 66 pct. af prøverne er under grænseværdien og 33 pct. er over grænseværdien, hvad angår sulfitindholdet.

Brødet er ikke solgt i detailhandlen, men kun til cateringkunder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109