23948sdkhjf

Bedste fjerde kvartal i mange år

Byggemarkederne kom tilfredsstillende ud af sidste fjerdedel af 2015, konstaterer brancheforening.
Med lige knap 13 mia. kr. i omsætning har den danske byggecenterbranche har haft sit bedste 4. kvartal i mange år, meddeler brancheforeningen bag.

Også selv om omsætningen fra tredje til fjerde kvartal faldt med næsten én milliard kroner, men tredje kvartal var også "usædvanlig godt", som brancheforeningen beskriver det.

- Det er glædeligt at se, at byggecentrene fortsat formår at lave så gode resultater i betragtning af, at økonomien ser ud til at stå stille. Og det er særlig fornemt, når man tænker på, hvor intens konkurrencen er i branchen. Byggecentrene fortsætter med at holde omkostningsniveauet for byggeriet nede, hvilket vidner om, at prisen på byggematerialer fortsat er meget lav, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre.

Han konstaterer, at det ser ud til, at der er kommet gang i påbegyndelsen af nye boligbyggerier. For første gang i flere kvartaler skete der en markant stigning i 4. kvartal. Der blev påbegyndt næsten 400 flere byggerier i 4. kvartal 2015 end i samme kvartal forrige år. En stigning på omkring 18 procent.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11