Danskerne ser ikke påskens madspild som et problem
Ny undersøgelse fra Stop Spild Af Mad viser, at kun fire procent af danskerne selv mener, at de har et problem med madspild i påsken.
Ifølge en ny undersøgelse fra Epinion for Stop Spild Af Mad mener kun fire procent af danskerne, at deres husstand har mere madspild i påsken end resten af året. Hele 79 procent af danskerne mener, at madspild ikke udgør et problem i husstanden.
- Det er flot, at danskernes bevidsthed om madspild i Påsken er vedvarende. Tingene bevæger sig i den rigtige retning, når så stor en andel af befolkningen efter egen opfattelse ikke længere oplever madspild som en udfordring i Påsken, som ellers plejer at være noget af en madspildshøjtid, siger stifter af Danmarks største frivillige organisation mod madspild Stop Spild Af Mad, Selina Juul.
- Den liberaliserede lukkelov har uden tvivl spillet en rolle, da mindre supermarkeder og købmænd i dag har mulighed for at holde åbent i påsken, hvilket gør det nemmere for danskerne at styre påskens indkøb. Også til hverdag har de efterhånden mange års opmærksomhed og kampagner om madspild flyttet danskernes holdning til handling: ifølge tal fra Landbrug & Fødevarer er omfanget af danskernes madspild de seneste fem år faldet med 25 procent, fortsætter hun.