23948sdkhjf

Ny kampagne fejrer virksomheders sociale ansvar

Den landsdækkende kampagne Keep up the good work vil over de næste to uger fejre de virksomheder, der gør en indsats.
Misbrug, psykiske problemer og begrænset arbejdsevne. Det er blot nogle af de udfordringer, som ledige på kanten af arbejdsmarkedet kæmper med, og de har brug for virksomheder, som tør give dem en chance, hvis de skal have foden inden for.

Det er mange virksomheder heldigvis også villige til, og de fortjener et skulderklap. Derfor sætter Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) fra i dag og de næste to uger fokus på de mange danske virksomheder, der tager et socialt ansvar, nedbringer ledigheden og sørger for, at der også i fremtiden er kvalificeret arbejdskraft. Det sker med kampagnen Keep up the good work, skriver Videns- og netværkshuset Cabi i en pressemeddelelse.

- Vores kampagne er den danske del af den fælles europæiske kampagne European Employers’ Day, hvor der i hele EU sættes fokus på at styrke samarbejdet mellem de offentlige arbejdsformidlinger og virksomhederne. Vi har valgt at fokusere på det gode samarbejde mellem de danske jobcentre og virksomhederne i arbejdet med at inkludere ledige på arbejdsmarkedet. Flere og flere virksomheder tager et socialt ansvar og hjælper udsatte ledige. Denne positive udvikling vil vi gerne hejse flaget for, siger Morten Binder, direktør for STAR.

Flere og flere virksomheder er med til at skabe rummelighed for udsatte ledige på arbejdsmarkedet. Ifølge SFI’s årbog over virksomhedernes sociale ansvar har en tredjedel af alle danske virksomheder en eller flere medarbejdere ansat i støttet beskæftigelse som fleksjob, skånejob, job med løntilskud eller noget helt fjerde. I 1998 var det blot hver tiende.

Kommuner landet over opfordres i kampagneperioden til at give et skulderklap til virksomheder i deres lokalområder, og 8. april danner Børsen i København rammen om et topmøde, hvor rekruttering af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet er på dagsordenen.

Topmødet er arrangeret af Virksomhedsnetværket Cabi og Dansk Erhverv, og her deltager bl.a. beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) samt en række organisationsfolk og virksomhedsrepræsentanter.
Læs mere om: CSR
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078