23948sdkhjf

Stor boghandlerkæde forbedrer resultatet væsentligt

Indeks Retail tager markedsandele.
Indeks Retail, der står bag kæder som Bog & ide, Bøger & papir, BOGhandleren og Legekæden, fremviser nu et positivt resultat, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Administrerende direktør for Indeks Retail Marianne Lyngby Pedersen, der tiltrådte, 1. marts 2015, umiddelbart før regnskabsårets begyndelse, startede med at slanke organisationen væsentligt og formulere en ny strategi for virksomheden, og det har virket.

- Ser vi på de parametre, vi tillægger størst betydning for den fremadrettede drift, ser det ganske positivt ud, siger Marianne Lyngby Pedersen.

- Vi har trimmet forretningen og en lang række interne processer, og dette kan aflæses i effektiviteten pr. ansat medarbejder målt i omsætning, der er forbedret med mere end 12 procent på blot 12 måneder. Det vidner om, at vores medarbejdere har været dygtige til at medvirke til en effektivisering af såvel arbejdsgange som opgaveløsningen i det daglige, fortsætter hun.

- Vigtigst er dog, at vores butikker har øget deres omsætning og indtjening igennem de seneste 12 måneder. Det er i den enkelte butik, at vi vinder eller taber – og lige nu tager vi markedsandele, og dette på trods af et stagnerende marked, fortæller Marianne Lyngby Pedersen.

Blandt de udfordringer, som Indeks Retail er begyndt at løse i samarbejde med butikkerne, er blandt andet butikkernes fysiske placering, samt deres muligheder for at spille sammen med en overordnet digital strategi. Især den digitale udfordring er sat højt på den strategiske dagsorden, og vil være i fokus i de kommende år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078