23948sdkhjf

Deleøkonomi: Her er de 10 ting, danskerne helst vil leje ud

Danskerne vil blandt andet gerne dele værktøj, bøger og cykler mod betaling.
Deleøkonomiske tjenester som Airbnb, Uber og GoMore er blevet populære de seneste år, men hverken bil eller bolig topper listen over de ting, som danskerne helst vil låne ud til andre mod betaling.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov for anmeldelsesplatformen Trustpilot, skriver sidstnævnte i en pressemeddelelse.

- Mange danskere har prøvet at låne eller leje bil eller bolig, og derfor er det interessant, at så stort et antal nu også er klar til at låne andre ting ud som deres bøger og cykel. Det viser, at vi nok kun har set toppen af isbjerget i forhold til, hvad vi i fremtiden vil låne af hinanden, siger Mathilde Lykke Bülow, der er kommunikationschef i Trustpilot.

Især den yngre del af befolkningen er positive over for deleøkonomien: 67 pct. af de 18-34-årige siger, at de i nogen grad, høj grad eller i meget høj grad kan lide ideen om deleøkonomi. Spørger man danskerne mellem 50-64 år, er tallet 45 pct.

Her er de 10 ting, vi helst vil leje ud
Herunder er de 10 ting, danskerne helst vil leje ud til andre mod betaling - og overraskende nok er det hverken bil eller bolig, der topper listen.

1. Bøger topper listen og er ifølge 25 pct. af danskerne det, de helst vil låne ud til andre mod betaling. Bogreolen kan altså blive en god deleøkonomisk forretning, hvis det står til danskerne.

2. Værktøj behøver ikke stå at samle støv i redskabsskuret. Sådan lyder det fra 20 pct. af danskerne, der godt kunne finde på at udleje fx motorsav eller hammer til folk, som de ikke kender, mod betaling.

3. Cyklen kan også blive deleøkonomiens næste hit. I hvert fald svarer 18 pct. af danskerne, at de gerne vil leje deres cykel ud til personer, de ikke kender, mod betaling.

4. Boligen er næsten blevet billedet på deleøkonomien, men kommer i undersøgelsen først ind på en fjerdeplads over de ting, som vi gerne vil låne ud til andre. Kun 16 pct. af dem der gerne vil låne ting ud, vil låne deres bolig ud.

5. Bilen er noget som kun hver tiende (10 pct.) dansker vil udlåne til andre, selvom det er deleøkonomiske tjenester som Uber og GoMore, der kører i det højeste gear.

6. Tøj er også på listen over ting, som danskerne gerne vil låne ud til andre mod betaling. Otte procent svarer, at de gerne vil udleje deres tøj til andre, og måske de her tænker mere på smoking, end på skiundertøj.

7. Sportsudstyr som fx golfjern, surfboards og ketchere er noget, som otte procent af danskerne gerne vil udleje til fremmede.

8. Penge kan man låne i banken, men også af hinanden. Og i undersøgelsen siger fem pct. af danskerne, at de gerne vil låne penge ud til andre.

9. TV’et er langt nede på listen, og kun fem procent vil gerne udleje deres TV til andre.

10. Mobiltelefon og computerer de ting, som vi mindst vil låne ud til andre. Kun to procent af danskerne vil gerne aflevere deres telefon til en fremmed mod betaling.

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er gennemført på vegne af Trustpilot af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1302 CAWI-interview med danskere i alderen 18 år+, i perioden 6.-10. juni 2016.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063