23948sdkhjf

EU vil sikre danskerne lavere priser på nethandel

Danske netbutikker frygter, at ny lovgivning vil koste arbejdspladser.
EU-Kommissionen blæser til angreb på benspænd, der bremser forbrugerne fra at handle på nettet på tværs af landegrænser i EU.

En række nye forslag skal sikre øget konkurrence og lavere priser, bl.a. skal webbutikker ikke kunne blokere kunder fra bestemte lande og lave differentierede priser, der afhænger af kundens nationalitet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

En biludlejer i Spanien må f.eks. ikke operere med lavere priser for spaniere end for danskere, og en netbutik i England må ikke afvise at sælge varer til kunder i udlandet. Forslagene skal torsdag drøftes i Europa-Parlamentet og kan blive virkelighed til sommer.

I Forbrugerrådet Tænk er vicedirektør Vagn Jelsøe glad for udsigten til lavere netpriser.

- Endelig forsøger EU-Kommissionen at gøre det indre marked til noget, der ikke kun handler om, at virksomhederne skal have adgang til nye markeder, men at forbrugerne også skal, siger han.

De danske netbutikker frygter konsekvenserne af et ræs mod lavere priser pga. et større pres fra udenlandske kæmper.

- Der vil komme en intens konkurrence over hele Europa. Der bliver et stærkt prisfokus, og det er ikke en fordel for danske virksomheder, siger Max Riis Christensen, partner i Makes You Local, der rådgiver netbutikker i hele Europa.

Markedschef Lone Rasmussen, Dansk Erhverv, er også kritisk:

- Det er et meget dårligt stykke EU-lovgivning. Der bliver jo ikke mere e-handel af at tvinge netbutikker til at sælge til kunder, i lande hvor de ikke kan tjene penge og ikke er i stand til at give kundeservice. Det vil koste danske arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078