23948sdkhjf

Nye tal afslører: Jydekrogen hitter på Sjælland

Biler med anhængertræk er mere end dobbelt så populære på Sjælland som i Jylland, når danskerne bestiller nye biler.
Mange stereotyper lever i bedste velgående, men nye tal afliver nu en gammel myte om danskernes valg af biler.

Det er nemlig ikke primært jyske bilkøbere, der sværger til biler med anhængertræk – også kaldet jydekrogen, fortæller online-bilforhandleren AutoOffer.

Tværtimod viser nye salgstal fra AutoOffer, at det forholder sig fuldkommen anderledes.

I 2016 har sjællandske bilkøbere nemlig været mere end dobbelt så tilbøjelige til at vælge jydekrogen til end deres jyske modparter, når de har bestilt ny bil.

Helt præcist har 23 pct. af de sjællandske nybilskøbere bestilt bil med anhængertræk, mens det kun har været tilfældet for 9 pct. af de jyske købere.

Ifølge Søren Malmskov, der er grundlægger og CEO i AutoOffer, kommer de nye salgstal som en sjov lille overraskelse.

- Mange danskerne forbinder sandsynligvis anhængertrækket med hus og have vest for Storebælt, så det er jo ikke helt uden grund, at den har fået tilnavnet jydekrogen. Men vores nyeste salgstal peger altså i en helt anden retning, og endda ret markant. Så måske det er tid til at omdøbe jydekrogen til københavnerkrogen. Det ville i hvert fald passe bedre med tallene, lyder det fra Søren Malmskov.

Gratis trailers en del af forklaringen
Ifølge AutoOffer kan jydekrogens popularitet på Sjælland skyldes flere faktorer. For det første at det kan være praktisk, hvis man fx skal hente ting i byggemarkedet eller hjælpe med en flytning. Men også nye deleservices kan være en forklaring.

- I dag er der mange tjenester på nettet, hvor man gratis kan leje en trailer, og det er blevet meget populært omkring København. Man behøver altså ikke længere eje en trailer for at få glæde af et anhængertræk, og det har helt sikkert betydning for manges valg. Man kan simpelthen mere med sin bil, siger Søren Malmskov.

Fakta om salgstallene

- 23 pct. af alle biler solgt via AutoOffer på Sjælland kom med anhængertræk
- I Jylland gjaldt det for 9 pct. af bilerne solgt på AutoOffer
- Samlet set blev 17 pct. af alle nye biler solgt via AutoOffer i 2016 solgt med anhængertræk
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14