23948sdkhjf

Førerløs lastbil fra Uber leverer 50.000 dåseøl

Uber satser stort på førerløse biler. I første omgang med en førerløs øltransport.
Den kontroversielle kørselstjeneste Uber har mange jern i ilden. Tirsdag kunne Uber således annoncere fremskridt for virksomhedens arbejde med selvkørende biler.

Det skete, da en selvkørende lastbil fra Uber gennemførte sin første levering.

Læsset med 50.000 Budweiser øl kørte den førerløse bil 200 kilometer fra Fort Collins gennem Denver til Colorado Springs udelukkende ved hjælp af kameraer, radar og sensorer til at aflæse vejen.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

I lastbilen sad en professionel chauffør, som var med under hele turen. Hans eneste opgave var, at overvåge forløbet fra lastbilens sovekabine bag førersædet.

Uber har forklaret, at den selvkørende lastbil kørte uafbrudt i to timer på I-25 motorvejen fra 'exit-til-exit'.

Det tyder på, at den professionelle chauffør har måtte overtage styringen af bilen på de indledende og afsluttende strækninger, skriver AFP.

Den selvkørende lastbil er bygget i samarbejde med startup-virksomheden Otto, som fokuserer på selvkørende lastbiler.

Uber opkøbte Otto tilbage i august med planen om, at de to virksomheder skulle udvikle området inden for selvkørende teknologi.

- Denne levering er det næste skridt hen imod vores vision om en sikker og produktiv fremtid på tværs af motorveje, siger en talsmand fra Otto ifølge AFP.

- Med en Otto-udstyret lastbil vil en lastbilchauffør have mulighed for at hvile i løbet af lange strækninger på motorvejen, mens lastbilen fortsat kører og kan tjene penge for dem.

Under de indledende testkørsler har Otto udtalt, at leveringen samtidig er begyndelsen til et partnerskab med Anheuser-Busch, som er det største amerikanske ølbryggeri.

/ritzau/AFP
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109