23948sdkhjf

Købmænd: Coops enegang på dyrevelfærdsmærke gavner ingen

Det er bedre for både forbrugere og svin, hvis Coop tilslutter sig fælles dyrevelfærdsmærke, lyder kritikken.
Coop vil lancere et nyt dyrevelfærdsmærke, der viser hvor godt et svin har levet, før det endte som en kotelet i køledisken.

Men sådan et mærke er allerede på trapperne i form af en statslig mærkning, som resten af branchen har tilsluttet sig.

- Det er lettere at overskue for forbrugerne, hvis vi er enige om ét mærke – frem for at Coop går enegang med sit eget mærke, siger John Wagner, der er administrerende direktør i brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd.

- Jeg tror, det havde været bedst for dyrene, hvis vi havde sat fuld turbo på at bruge ét mærke alle sammen.

Mens det kommende statslige dyrevelfærdsmærke udelukkende omfatter svin, vil Coops mærke også gælde kyllinger, mælk, æg og oksekød fra malkekvæg.

Men det er i John Wagners optik ikke noget argument for at gå enegang:

- Nu får vi svinemærket til at fungere rigtig godt, og så kan vi udvide det til andre dyr bagefter, siger han.

Både Coops model og ministeriets mærkning indfører et trappesystem. I Coops version kan varerne få mellem et og fire hjerter, der angiver graden af dyrevelfærd.

- I den model, vi har valgt, er det meget hurtigt for landmændene at bevæge sig op på de næste trappetrin i mærkningen og få råd til at gøre endnu mere ud af dyrevelfærden, siger John Wagner.

- For mig handler det om, at rigtig mange grise får det bedre - frem for at nogle ganske få grise kan leve på D'Angleterre.

Spørgsmål: Men er det ikke godt, at der er endnu flere, der benytter et dyrevelfærdsmærke – uanset hvilket det er?

- Jo, for mig er ethvert skridt et positivt skridt. Jeg tror bare, vi ville være nået længere, hvis forbrugerne kunne gennemskue, hvad der ligger bag mærkerne, siger John Wagner.

Varer med Coops dyrevelfærdsmærke kan udelukkende findes i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Fakta, Irma og på Coop.dk.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141