23948sdkhjf

Salling Aarhus bygger 2.000 kvm nyt byrum på taget

Ambitionen er et at skabe en oplevelsesoase med fri adgang for alle - med bl.a. scene, udkigsområder, skiftende udstillinger, grønne haver, chill out zoner og café med panoramaudsigt over by og bugt.
Som en del af kulturhovedstadsåret Aarhus 2017 og Sallings 110 års historie i byen, har Salling valgt at udnytte toppen af stormagasinet til gavn for byens borgere og gæster.

Det nye byrum skal kunne rumme alt fra små open air-koncerter til julemarked med storslået udsigt over by og bugt.

Salling tænker at invitere til samarbejder med byens kulturliv som fx Aarhus Festuge, Spot Festivalen, Aarhus Jazz Festival, byens spillesteder og teatre – ligesom fx institutioner og skoler skal kunne få glæde af det nye byrum.

Det nye byrum bliver tilgængeligt direkte fra gaden, via en bro fra Sallings p-hus. Samtidig vil der være adgang gennem Sallings eksisterende elevator samt via Sallings Bar & Bistro. Ombygningen betyder, at Sallings Bar & Bistro vokser fra én til hele tre etager – med den nye tagcafé på toppen som den øverste.

Projektet koster ca. 30 millioner kroner og finansieres af Salling Fondene og Salling Aarhus.

- Aarhus nyder lige nu international opmærksomhed og anerkendelse for sit byliv og mange kulturelle tilbud. Det er ikke alene fordi byen skal være europæisk kulturhovedstad, men også fordi mange store og små projekter har bidraget til at løfte Aarhus op i den europæiske superliga. Med byrummet og tagterrassen håber vi at kunne bidrage til den udvikling, der har gjort byen til et attraktivt sted at bo og besøge, siger Sallings direktør Marianne Bedsted.

- Vi ser det nye byrum som en oase og et fristed for byens borgere og turister på det, der faktisk er byens mest befærdede sted, tilføjer Marianne Bedsted med henvisning til de 15 millioner, der hvert år passerer Strøget ved Salling.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094