23948sdkhjf

Friland ude med "fantastisk" regnskab

Økologisk kødsalg satte nye rekorder for virksomheden.
Hvis sidste regnskabsår var et godt år for Friland, så har det nyligt afsluttede regnskabsår været ganske fantastisk.

Det fastslår Danish Crown-virksomheden Friland i en pressemeddelelse om kødproducentens 2015/16-regnskab, som viser en rekordomsætning på 829 millioner kroner. Stigningen er på 17 procent - svarende til 118 millioner kroner - i forhold til året før, som også var rekordår.

Resultatet betyder, at Friland kan udbetale 70 millioner kroner mere til sine leverandører, end tilfældet var sidste år.

Det er først og fremmest de økologiske leverandører, der får del i de penge. Frilands øvrige kreaturkoncepter og Frilandsgrisen har haft henholdsvis små tilbagegange og en lille fremgang.

Råvaremangel

– Desværre har vi ikke set lignende fremgang for de koncepter som for de økologiske. Det er først og fremmest økologi, som forbrugerne lige nu vil have, men med et stigende fokus på dyrevelfærd i det danske marked er vi optimistiske for det kommende år, når det gælder vores frilandskoncepter, som alle er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, siger direktør Henrik Biilmann.

Den stadigt stigende efterspørgsel på økologisk kød har ligesom sidste år medført råvaremangel.

– Selv om væksten har været stor, kunne den have været endnu større, hvis vi havde haft flere dyr tilgængelige. Det er derfor glædeligt, at vi i år, med mere end 120.000 grise til slagtning, har øget antallet med cirka 18 procent, siger Henrik Biilmann og regner med, at den positive tendens fortsætter, og at Friland kan øge antallet af slagtninger med cirka 15 procent pr. år frem til 2018.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064