23948sdkhjf

Danske virksomheder vender det blinde øje til brexit og satser på Storbritannien

Danske eksportvirksomheder trodser usikkerhed, et svagt pund og risikoen for økonomisk nedtur i Storbritannien næste år.
Virksomhederne regner med, at salget til Storbritannien – vores fjerdestørste eksportmarked - stiger med 5,4 pct. i 2017, skriver Finans .

Det er en tredobling fra 2. halvår 2016. Det viser en måling foretaget af Wilke blandt 379 eksportvirksomheder for Finans.

Optimismen blomstrer, selvom briterne i juni overraskende stemte sig ud af EU – den såkaldte brexit – og kastede landets økonomi ud i usikkerhed.

- Lige da vi fik brexit, var alle meget negative på Storbritannien. Men der har været en bedre efterspørgsel i landet, end man havde frygtet, siger Jan Størup Nielsen, chefanalytiker i Nordea, til Finans.

Virksomhedernes forventninger til salget i Storbritannien overgår stadig klart forventningerne til Sverige, hvor de ifølge målingen ser en fremgang på 3,1 pct. næste år, eller til USA, hvor man forventer en fremgang på 1,2 pct.

For selskabet Coloplast A/S, der sidste år omsatte for 14,7 mia. kr., og hvor Storbritannien er det største marked, tager man brexit med ro.

- Det ser fornuftigt ud. Vi forventer at have vækst også i 2017, siger adm. direktør Lars Rasmussen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095