23948sdkhjf

Storkunder flirter med ny udfordrer til Nets' guldæg

MobilePay har meldt sig som udfordrer til Nets' Betalingsservice. Storkunder byder nu konkurrenten velkommen.
Mindst syv af Nets' storkunder er klar til at lukke ærkerivalen, MobilePay, ind for at lægge pres på indtjeningsmaskinen Betalingsservice.

Det drejer sig flere af landets største energi-, tele- og forsikringsselskaber, som i dag sender millioner af regninger ud via Nets' Betalingsservice.

Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

- Der er simpelthen brug for konkurrence til Nets i dette marked. Jeg hilser det meget velkommen, hvis MobilePay vil ind, siger Niels Duedahl, administrerende direktør for energiselskabet SE.

Udfordreren til Betalingsservice hedder MobilePay Invoice. Indtil nu har man kun kunnet foretage engangsbetalinger af regninger med tjenesten.

Men med nye investeringer og udvidede funktioner vil Betalingsservice få en konkurrent, som de færreste havde set komme for nogle måneder siden.

Hvis MobilePay vinder armlægningen med Betalingsservice, vil det givetvis gøre ondt på Nets, som har været ramt af kursfald siden børsnoteringen i september.

Danske Bank Markets har tidligere anslået, at Betalingsservice står for 18 procent af driftsindtjeningen i Nets. Det svarer til omkring 400 millioner kroner baseret på 2015-tallene.

Siden børsnoteringen er Nordea, Jyske Bank og 70 andre pengeinstitutter gået over til Dansk Banks MobilePay. Det har ændret situationen på betalingsmarkedet fuldstændigt, mener John Strand, der er selvstændig it- og teleanalytiker.

- Nets blev børsnoteret i sidste sekund, før korthuset kollapsede. Der er vendt op og ned på det hele, i og med at bankerne er gået sammen om at give Nets konkurrence, siger han til Finans.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11