23948sdkhjf

VW storsælger efter snydeskandale og bliver verdens største

Med 10,3 millioner solgte biler på verdensplan er tyske Volkswagen nu den største bilfabrikant i verden.
Kritikken er haglet ned over Volkswagen efter en skandale om indbygget snydesoftware. Men den tyske bilproducent har ikke tabt på salget - tværtimod.

Faktisk er Volkswagen nu verdens største.

VW har i en årrække været enten nummer to eller tre på listen over klodens mest sælgende bilmærker ifølge den internationale organisation for bilsalg (OICA).

Med de friske tal for december 2016 ser det ud til, at Volkswagen er lidt større end Toyota, som tidligere har toppet listen.

VW solgte sidste år 10,3 millioner biler. Det er en stigning på 3,8 procent fra 2015. Toyota solgte en procent mere sidste år sammenlignet med forrige år, skriver dpa.

Det tyske nyhedsbureau noterer, at det kan være svært at opliste bilproducenterne efter salgstal, da de ikke opgiver helt sammenlignelige data.

Antallet af solgte VW-biler i 2016 er dog ikke så stort som omfanget af snyd med indbygget software i firmaets dieselbiler for nogle år siden.

11 millioner biler var ifølge VW udstyret med programmet, der kunne få bilerne til at fremstå mere miljøvenlige i officielle test.

Det lille stykke software betød blandt andet, at biler solgt i USA kunne udlede et 40 gange højere niveau af kvælstofilte, end loven tillader.

- 2016 har været et meget svært år for os, siger VW's administrerende direktør, Matthias Müller, ifølge dpa.

Han peger på, at Volkswagen har været presset af de mange retssager i kølvandet på snyd med udledning kvælstofilte.

Samtidig har man igangsat en stor omvæltning af virksomheden. Chefer er blevet fyret, og ændringer af organisationen er gennemført.

VW forventer at præsentere knap 60 nye biler på markedet i 2017.

Volkswagen meddeler tirsdag aften, at man er tæt på at indgå forlig med det amerikanske justitsministerium i skandalen om snydesoftware.

Bilproducenten skal betale 4,3 milliarder dollar til USA i henhold til et udkast til en aftale, der ifølge dpa måske falder på plads allerede tirsdag aften.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128