23948sdkhjf

Coop inviterer til fællesspisning landet over

Nyt initiativ skal styrke landsbylivet.
Spis sammen og bliv stærk! Det kan passende være sloganet for et projekt, hvor borgere i lokalområder landet over bliver inviteret til fællesspisning.

Det fortæller DR Nordjylland.

Dagli'Brugsen og Coop står bag "Vores Madfællesskab," og håbet er, at der i løbet af året jævnligt vil være fællesspisninger omkring 200 steder i landet.

En rigtig god idé, siger Lea Holst Laursen, der er lektor i by- og landskabsudvikling ved Aalborg Universitet:

- En af grundstenene i landsbylivet er jo netop, at man har noget at være fælles om. Og at der er nogen, der tager initiativ til det, siger hun.

Det er netop liv i landsbyen, der er et af målene for Coop, siger Jesper K. Andersen, der er formatdirektør:

- Vi vil gerne have, at der stadig er liv i de små samfund. Det her kan være et lille værktøj til at få skabt mere fællesskab.

I Gudumholm udenfor Aalborg er der foreløbig solgt 100 madkuponer til fællesspisning på den lokale skole i februar.

- Jeg håber, at vi får sat personlighed på de ansigter, vi møder i gadebilledet, og vi kommer hinanden nærmere, siger Kristina Christensen fra Guddumholm.

Hun glæder sig til et arrangement, hvor man kan mødes på en uforpligtende måde. Og hvor der både er noget at komme efter for den travle børnefamilie og for de ældre i byen.

- Man kan bare komme og hygge sig, uden at man nødvendigvis lige er tilknyttet en sportsgren som i idrætsforeningen, siger den lokale ildsjæl til DR Nordjylland.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156