23948sdkhjf

De unge har taget Valentinsdag til sig

Endnu en amerikansk højtid har fået tag i danskerne.
Røde roser, hjerteformede chokolader og kort med søde hilsner. Vi kender alle de klassiske Valentins-ingredienser fra et utal af amerikanske film.

Men vi nøjes ikke med det. Hele 28 pct. af danskerne under 30 år bruger nemlig Valentinsdag den 14. februar til at sværme om deres udkårne, viser en ny analyse fra Dansk Erhverv.

- Danskerne tager i stigende grad de amerikanske mærkedage til sig, og Valentinsdag har fået et solidt tag i særligt de unge danskere. Samtidig har den danske detailhandel og restaurationsbranche været hurtige til at gribe mulighederne for at skabe ny forretning ved at tilbyde varer eller oplevelser, der kan danne rammen om den perfekte kærlighedserklæring, siger Tine Marie Andersen, der er politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv har spurgt et repræsentativt udsnit af danskerne, om de gør noget særligt i anledning af Valentinsdag, og det svarer hver sjette dansker – og mere end hver fjerde unge dansker – ja til. 12 pct. fejrer dagen ved at spise en god middag, mens 8 procent køber blomster og 4 pct. går i biografen.

Valentins-blomstersalg oplever tocifrede vækstrater
Hos Danmarks største blomsterkæde Interflora mærker man også danskernes varmere følelser for den amerikanske mærkedag med en årlig vækst i Valentins-salget på 10-15 pct. Og her tror adm. direktør Søren Flemming Larsen på fortsat fremgang.

- Valentinsdag er ved at få rigtig godt fat i danskerne, det kan vi tydeligt se. Hos vores kolleger i Tyskland og Holland har blomstersalget på Valentinsdag faktisk overhalet salget på Mors dag. Det er ikke sket herhjemme endnu, men vi tror på, at Valentinsdag vil blive tilsvarende stort i Danmark, siger Søren Flemming Larsen.

Det er de klassiske røde roser, der sælger bedst hos interflora.dk på Valentinsdag. Her oplevede Interflora sidste år en Valentins-vækst på 16 pct. sammenlignet med 2015.

Fakta: Valentinsdag
Valentinsdag falder den 14. februar og er opkaldt efter den romerske helgen Skt. Valentin, der er kendt som beskytter af forelskede par, fordi han trodsede den romerske kejsers dekret og viede unge soldater. Valentinsdag er derfor kærlighedens dag og fejres især i USA og Storbritannien. Ved at sende en valentin i form af et kort eller en gave kan man erklære sin kærlighed til den, man holder af.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129