23948sdkhjf

Danmark er foregangsland på bekæmpelse af madspild

Vi får medieopmærksomhed over hele verden for initiativer mod madspild.
Det er blevet trendy at bekæmpe madspild, og Danmark er med helt fremme i spidsen blandt verdens lande, når det handler om netop det.

Det har givet Danmark medieopmærksomhed over hele verden, lige fra England og til Bolivia, Taiwan og USA, skriver Berlingske.

I sidste uge besøgte BBC for eksempel Danmark for at producere en film om den danske app Too Good To Go, der forbinder sultne danskere på budget med måltider, der ellers skulle have været smidt ud.

Også hos organisationen Stop Spild Af Mad kan man mærke interessen.

- Der har været 289 omtaler siden november, og det er fra alle mulige steder, blandt andet England, USA, Bolivia, Ecuador, Venezuela, Mexico, Taiwan, Chile og Grønland - samt over 7.000 omtaler, siden Stop Spild Af Mad blev stiftet i 2008. Noget af det, vi bliver bemærket for, er, at vi samarbejder med industrien og velgørenhedsorganisationer på en effektiv måde. Med alle de initiativer, der er for tiden, er vi nærmest Europas førende, siger Selina Juul, som desuden blogger om madspild i den amerikanske online-avis The Huffington Post.

Ifølge Landbrug & Fødevarer er andelen af madspild faldet med 25 procent i årene 2010-2015, mens et land som Norge har sænket andelen af madvarer, der kasseres, med 12 procent.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125