23948sdkhjf

Ny analyse sætter stopper for Føtex-flytning i Hobro

En flytning vil skade butikslivet i centrum, lyder konklusionen.
Der har længe gået rygter om, at Føtex skulle flytte butikken i Hobro fra den nuværende placering ved gågaden i Adelgade og til en grund i Brogade, der tidligere har huset en Stark-butik.

Det fortæller Randers Amtsavis .

Men nu slår en ny rapport fra Institut for Center-Planlægning (ICP) fast, at en flytning vil skade butikslivet i gågaden, og det betyder, at udvalget for teknik og miljø i Mariagerfjord Kommune nu vil give Dansk Supermarked et afslag på flytningen.

- Såfremt Føtex flyttes til f.eks. Stark-grunden, vil dette betyde en betragtelig nedgang i den daglige kundestrøm til især den midterste og i dag stærkeste del af Adelgade. Dette vil få omsætningsmæssige konsekvenser for butikkerne i især den midterste og sydlige del af Adelgade, men også i den nordlige del af Adelgade. En flytning af Føtex vil også have konsekvenser for de fremtidige muligheder for at tiltrække nye butikker og for at generationsskifte de eksisterende butikker og andre bylivsfunktioner, lyder konklusionen i analysen.

Randers Amtsavis fortæller desuden, at siden siden teknik- og miljøudvalget fik detailhandelsanalysen i hænderne har mindst en anden supermarkedskæde også fået afslag på en nyetablering i periferien af bymidten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094