23948sdkhjf

Verdens første butik med overskudsmad fejrer 1 års fødselsdag

Wefood har givet genlyd i hele verden.
I dag, onsdag den 22. februar, fejrer Wefood 1 års fødselsdag – og der er nok at fejre, fortæller Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse.

På bare et år har Wefood solgt 100 ton overskudsmad. I stedet for at smide maden ud, er den blevet omsat for 1,2 millioner kroner.

Overskuddet går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med verdens fattigste.

- Vi er utrolig glade og stolte over, hvad Wefood har opnået på et år. Takket være de mange frivillige, vores kunder og ikke mindst leverandørerne, markerer det første år et kæmpe dansk engagement i kampen mod madspild og fattigdom, siger Bassel Hmeidan, projektleder for Wefood i Folkekirkens Nødhjælp.

Wefood butikkerne sælger varer, som enten er blevet produceret i for store mængder, er tæt på udløbsdato eller hvor emballagen er beskadiget. Men varerne fejler ingenting.

- Vores frivillige kører rundt til leverandører, der har madvarer, som ellers skulle have været smidt ud. Ofte handler det om, at emballagen er forkert, eller at man ligger inde med overskydende varer på hylderne. Det henter vi og sælger billigt til vores kunder, siger Bassel Hmeidan.

Inspiration for andre lande
Nyheden om Wefood er gået verden rundt. Senest har britiske BBC været på besøg i Wefood og lavet en længere reportage om kampen mod madspild i Danmark.

- Vi har været meget positivt overraskede over alt den opmærksomhed, som Wefood har fået. Vi kan virkelig mærke, at vi har ramt en dagsorden, som både folk og politikere går op i. Vi håber meget, at al denne opmærksomhed vil inspirere andre lande til at gøre noget lignende, siger Bassel Hmeidan.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125