23948sdkhjf

Vestjyder vil åbne et FDB-museum. Her er Coop-ledelsens reaktion på idéen

I mange år blev møbelklassikere fra FDB produceret på Tarm Møbelfabrik, som nu står til nedrivning mange år efter at den sidste stol skibede.

Nu vil lokale kræfter skabe et museum over den epoke, og idéen modtages med glæde af informationsdirektøren i dagligvarekoncernen Coop, Jens Juul.

Det skriver lokalavisen Dagbladet Ringkøbing Skjern.

- Det er et godt tidspunkt, der bliver tænkt på et museum, for vi kan mærke, at tidsånden er med FDB Møbler, og der er flere modeller på vej, siger Jens Juul til avisen og nævner, at man i Coop er stolt af sin møbelhistorie.

FDB's egenproduktion i Tarm sluttede i 1980, men andre fabrikker overtog tegningerne til møblerne - blandt andre Kvist Industries i Årre - og i 2013 blev FDB Møbler genoplivet som møbelbrand og med gamle klassikere i nyproduktion.

Fra 2015 til 2016 steg omsætningen på FDB-møblerne med 15 procent. Møblerne forhandles dels i Coops webbutik, dels udvalgte Coop-butikker og i øvrigt også i de 2 - og snart 3 - rendyrkede FDB-møbelbutikker, som findes i Gilleleje, Lyngby og snart også i Strib ved Middelfart.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094