23948sdkhjf

Nørrebro Bryghus skal lave pis-øl fra Roskilde Festival

Carlsberg, som er ølsponsor for Roskilde Festival, vil ikke lave øllen 'fra pis til pilsner', som Roskilde Festivalen og Landbrug & Fødevarer står bag.
Det er blevet et klokkeklart nej fra Carlsberg til at lave øllen 'fra pis til pilsner', som Roskilde Festivalen og Landbrug & Fødevarer står bag.

I stedet er det blevet det økologiske Nørrebro Bryghus, som skal lave øllet fra bæredygtighedsprojektet.

- Bryggeriforeningen kontaktede os, og hørte om vi ville brygge pisøllen. Først tænkte jeg: Kan vi det? Men så tænkte jeg: Selvfølgelig skal vi det, for vi er Nørrebro Bryghus. Vi skal være rebelske. Vi skal være frække. Vi er ikke bange for at gøre noget med pis. Det er en del af vores DNA at turde gøre det her, siger Henrik Vang, som er direktør for Nørrebro Bryghus, til FødevareWatch.

Roskilde Festival og Landbrug & Fødevarer (L&F) gik i 2015 sammen om at lave pis-projektet, der på engelsk fik navnet ’beercycling’. Urinen fra tusindvis af festivalgæster blev indsamlet og brugt til at gøde maltbygmarker med. Efterfølgende er kornet blevet høstet og skal nu laves om til øl.

Nørrebro Bryghus går i gang med at brygge øllen i slutningen af marts, så Landbrug & Fødevarer er klar til at servere den i slutningen af juni.

’Fra pis til pilsner’ fik stor medieopmærksomhed i danske såvel som udenlandske medier. Konceptet var også en del af Landbrug & Fødevarers landsdækkende tv-kampagne ’Der er et yndigt land’, og der var reklameplakater i både København og Roskilde. Denne her gang sætter Landbrug & Fødevarer igen kræfter ind på at få skabt opmærksomhed om projektet. I de kommende fire månederne kommer der til at køre en kampagne om projektet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095