For at gøre det kødfrie valg nemmere introducerer Meny nu, som den første kæde i dansk dagligvarehandel, et decideret kødfrit univers i køledisken, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.
Helt konkret er der tale om 21 forskellige veganske frokost- og middagsretter - to go eller ready to heat - hvoraf otte retter dagligt bliver tilberedt i fødevaremarkedets delikatesseafdeling.
Den første kødfrie køledisk åbner den 24. marts i MENYs store butik på Borups Alle i København, hvor madblogger Mia Sommer, der blev kåret som årets veganer i 2016, vil være tilstede.
- Som hele Danmarks fødevaremarked vil vi gerne være med til at udvikle forbrugernes madvaner, og der er et klart behov i markedet for veganske kvalitetsfødevarer og velsmagende, gode kødfrie måltider. Derfor tager vi nu skridtet fuldt ud og etablerer Danmarks første kødfrie fødevareunivers i vores butikker. Både i den betjente delikatesseafdeling og i separate kølere får vi et attraktivt vegansk sortiment, der imødekommer forbrugernes ønsker med hensyn til variation, inspiration og ikke mindst let tilgængelige, kødfrie måltider, siger Martin Brinch Jöhncke, koncept- og udviklingsdirektør i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.
Menys nye kødfrie univers består af mange forskellige retter. Otte af disse bliver dagligt lavet af madarbejderne i Menys delikatesseafdelinger, mens de resterende kommer fra udvalgte, veganske leverandører.