23948sdkhjf

Robotter og digitalisering bremser jobflugt til udlandet

Antallet af danske topledere, som vil outsource produktion, falder kraftigt, viser ny undersøgelse.
Danmark er et dejligt land, mener topledere. Sådan var det ikke for få år siden, men det er det i dag, hvor stadig færre topledere planlægger at flytte produktion ud af landet via outsourcing. Robotterne gør deres indtog, hvilket gør det mindre lukrativt at outsource, skriver Berlingske tirsdag..

Det viser den årlige toplederundersøgelse fra revisions- og rådgivningsvirksomheden PwC. Blandt de danske topledere svarer kun 27 pct., at de planlægger at outsource produktion i løbet af det kommende år.

I 2016 var det over halvdelen af toplederne, som ville outsource, og de foregående år var det et pænt stykke over 40 pct. Derved kan robotterne og digitalisering være med til at knække en mere end 50 år gammel trend i industrien. Hver gang produktion og manuelt arbejde blev for dyrt i Danmark, blev produktionen sendt ud af landet. Nu kan vi komme ind i en udvikling, hvor stadig flere af de opgaver bliver taget hjem igen.

- Kurven for outsourcing er knækket. En af årsagerne kan være, at de danske topledere ved hjælp af digitale muligheder og særligt robotteknologi inden for en kort årrække kan hjemtage nogle af de opgaver, som de før i tiden har outsourcet, siger seniorpartner og adm. direktør i PwC Danmark Mogens Nør­gaard Mogensen til Berlingske tirsdag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111