23948sdkhjf

Antallet af Facebook-brugere nærmer sig to milliarder

Verdens største sociale medie, Facebook, leverer et flot regnskab og nærmer sig magisk brugertal.
Facebook fremlagde onsdag et flot kvartalsregnskab med et overskud på lidt over tre milliarder dollar svarende til lidt over 20 milliarder danske kroner.

Samtidig nærmer antallet af brugere på det sociale medie sig to milliarder. Det er en vækst på 17 procent i forhold til året før.

Omsætningen passerede otte milliarder dollar mod en forventning på 7,84 milliarder dollar i årets tre første måneder.

Det er en stigning i omsætningen på 49 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Overskuddet er steget med hele 76 procent i tilsvarende periode.

Til trods for det flotte regnskab faldt aktien med 2,74 procent ved dagens afslutning.

Selskabets finansdirektør advarer i forbindelse med kvartalsregnskabet om, at væksten i selskabet vil aftage.

Det skyldes blandt andet, at antallet af reklamer i brugernes feeds ikke kan stige mere, da det vil gøre brugerne utilfredse.

Facebook forventes ifølge analysefirmaet eMarketer at have en samlet omsætning på 32 milliarder dollar for 2017. Det vil betyde en vækst på 42 procent i forhold til 2016.

Hvis Facebook lever op til de forventninger, betyder det, at mediet vil have 22,6 procent af det samlede marked for reklamer på mobilmarkedet.

Forventningen er samtidig, at Facebook kun vil være overgået af Google, der forventes at have 35,1 procent af alle reklamer på mobilen.

Forud for regnskabet meddelte Facebook-stifter og direktør for selskabet Mark Zuckerberg, at han vil ansætte yderligere 3000 personer, der "skal vurdere de millioner af indberetninger, som det sociale medie modtager hver uge".

Der er allerede 4500 ansatte, som tager stilling til tip fra brugerne.

De mange ansatte skal sikre, at det sociale medie hurtigere kan gribe ind, hvis der spredes overgreb eller andre ulovligheder på video eller live.

I april blev optagelser af drabet på en 74-årig mand i Cleveland, USA, lagt på det sociale medie. Og i sidste uge lagde en thailandsk mand en video ud, som viste, at han havde hængt sin datter på 11 måneder.

/ritzau/Reuters
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11