23948sdkhjf

Millionerne fossede igen ud af Jensens Bøfhus

Kædens egenkapital er nu nede i nærheden af nul.
Jensens Food Group, der er selskabet bag Jensens Bøfhus, fortsætter med at være i alvorlige problemer.

Efter et forfærdeligt 2015, der endte med et rekordstort underskud på 56,5 millioner kroner, blev der i 2016 fulgt op med et minus på knap 31 millioner efter skat, viser det netop offentliggjorte årsregnskab.

Nettoomsætningen i koncernen faldt fra 814 til 743 millioner kroner - dermed er omsætningen faldet med 200 millioner kroner, siden den lå på 943 millioner i 2012.

I samme periode er egenkapitalen styrtdykket fra 130 millioner kroner til nu under 1,3 million.

Alt i alt er situationen så alvorlig, at Jensens Food Group nu lever på bankens nåde. Revisoren påpeger således i regnskabet, at selskabets fortsatte drift er betinget af, at de fornødne kreditfaciliteter opretholdes, og at der "løbende pågår forhandlinger med koncernens bankforbindelse om kortfristede forlængelser af de eksisterende kreditfaciliteter".

I den forbindelse konstaterer ledelsen i sin beretning, at der ikke aktuelt foreligger en aftale om forlængelse af kreditterne for hele regnskabsåret 2017, og at "processen for tilførsel af yderligere kapital ved ekstern investor er fortsat igangværende".

Efter lukning af to ikke profitable restauranter var der ved udgangen af 2016 i alt 46 restauranter i Jensens Bøfhus-kæden.

Tror på overskud i 2018
På den positive front kan indehaver Palle Skov Jensen glæde sig over, at indtjeningen på selve driften steg fra 11 til 64 millioner kroner, og at gælden blev nedbragt med 85 millioner kroner, svarende til cirka 27 procent.

Palle Skov Jensen regner da også med, at de igangværende bestræbelser på at vende skuden ender med at lykkes.

- Vi kan ikke blive ved med at køre med underskud. Det kan ingen forretning. Men processen med at ændre forretningen har kostet langt mere, end jag havde forestillet mig. Det er dyrt at lukke restauranter og sige farvel til ansatte. Men vi er tæt på målet, og vi tror på, at forretningen giver overskud i 2018, siger han til Børsen.

Af 2016-regnskabet fremgår, at 2017 vil være et transformations-år, hvor der bliver lanceret et nyt menukort med en ny strategi for pris samt mere nutidige menuer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079