23948sdkhjf

L&F: Indfør obligatoriske doggybags på restauranterne

Der er et kæmpemæssigt potentiale i at mindske danskerne madspil, hvis restauranter tager et ansvar. Der er et kæmpemæssigt potentiale i at mindske danskerne madspil, hvis restauranter tager et ansvar, mener Landbrug & Fødevarer.
Da Landbrug & Fødevarer på Folkemødet præsenterede historien om den bæredygtige og recirkulerede øl Pisner, er det også med et budskab bag.

For vi skal alle sammen blive bedre til at få mest muligt ud af de ressourcer, vi har, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Derfor foreslår Landbrug & Fødevarer, at det fremover bliver obligatorisk for danske restauranter at udlevere en doggybag med evt. overskydende mad i stedet for at maden bliver smidt ud.

- Vi har med Pisner-øllen vist, at man kan få mere ud af Roskilde Festival-gæsternes ressourcer. Den tanke vil vi gerne have flere med på. For hvis vi skal brødføde flere mennesker, og det skal vi, så er vi også nødt til at kigge alvorligt på det ressourceforbrug, vi har i dag, siger Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

De nyeste tal viser, at danske restaurationer og hoteller hvert år smider 29.000 tons (Miljøstyrelsen, 2012), i skraldespanden. Med obligatoriske doggybags vil det tal kunne nedbringes betydeligt.

- Jeg tror alle kan blive enige om, at det er fjollet at smide lækker mad ud. Hvis man har lavet for meget mad til aften derhjemme, er det normale jo også at stille resterne i køleskabet eller fryseren, det kan vi ligeså godt også gøre, når vi har været ude at spise på en restaurant, siger Karen Hækkerup.

Organisationen Stop Spild Af Mad har allerede i dag en ordning, hvor restauranter gratis og frivilligt kan bestille doggybags.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094