23948sdkhjf

El-cykelsalget spurter derudaf

De batteridrevne cykler står nu for 11 pct af det samlede danske cykelsalg.
Salget af el-cykler spurter derudaf. El-cyklen står i dag for 11 pct. af det samlede danske cykelsalg, viser tal fra Danske Cykelhandlere fra 2016.

Det stærkt stigende salg af el-cykler betyder, at den elektriske cykel ikke længere er forbeholdt ældre mennesker, der har brug for hjælp, når de skal træde pedalerne rundt. Det siger formanden for Danske Cykelhandlere Karsten Hansen til DR Sjælland.

- El-cyklerne er ikke længere forbeholdt ældre. Vi oplever at mange studerende vælger en el-cykel som alternativ til offentlig transport til og fra deres studiested, siger Karsten Hansen.

I Holland og Tyskland udgør el-cyklerne omkring 25 pct. af det samlede cykelsalg - og det tal er også realistisk i Danmark inden for en kort årrække, vurderer Karsten Hansen

De batteridrevne cyklister bliver nu også inviteret med i egentlige cykelmotionsløb. Det gælder blandt andet Folkecykelløbet Lolland Rundt, der finder sted i dagene fra den 21. til den 23. juli.

El-cyklen blev for alvor en del af bybilledet på veje og cykelstier i 2012, hvor der blev solgt godt 9.000 batteridrevne cykler, mens der sidste år blev solgt lige knap 43.000 el-cykler, skriver DR Sjælland.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125