23948sdkhjf

20 ton forurenede æg fra udlandet solgt i Danmark

Kogte og pillede æg, solgt til danske kantiner og catering, er forurenet med fipronil, oplyser styrelse.
20 ton æg forurenet med det giftige middel fipronil er solgt i Danmark. Æggene er blandt andet blevet solgt til danske kantiner og catering.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse torsdag aften.

Danmark er dermed med i rækken af lande, der er blevet ramt af en stor europæisk æggeskandale.

Millioner af æg er de seneste uger trukket tilbage fra butikker i blandt andet Holland, Tyskland, Belgien, Sverige og Storbritannien.

Det er det danske firma Danæg Products, der har modtaget æggene fra en belgisk underleverandør.

Det drejer sig i alt om 20 ton kogte og pillede æg. De stammer oprindeligt fra Holland.

- Æggene er typisk solgt til blandt andet kantiner, køkkener, caféer og cateringvirksomheder og har næppe i større omfang været solgt i danske detailhandelsbutikker, lyder det i pressemeddelelsen.

Prøver har vist spor af fipronil i æggene. Det er dog ikke på et sundhedsskadeligt niveau, vurderer Fødevarestyrelsen.

Men æg må ikke indeholde spor af det giftige middel, og derfor skal Danæg Products trække æggene tilbage fra deres kunder.

- Danæg Products har henvendt sig til Fødevarestyrelsen og informeret os om, at de har modtaget et parti kogte pillede æg, som har et ulovligt indhold af insektgiftet fipronil.

- Virksomheden skal nu i gang med at give besked til alle de kunder, der har modtaget de her konkrete spande, således at kan holde op med at bruge de ulovlige fødevarer, siger beredskabschefen.

Fipronil bruges som middel mod lus, lopper og mider. Regler i EU forbyder brug af stoffet på dyr, der ender på middagsbordet, da det kan være skadeligt for mennesker.

Tidligere på ugen havde styrelsen vurderet, at de forgiftede æg fra Europa "næppe" var havnet i Danmark. Det var vurderet på baggrund af efterforskning i Belgien og Holland.

Onsdag kom det så frem, at der var blevet fundet 40 kogte, pillede æg hos en jysk bager forurenet med fipronil. Torsdag er antallet nu på 20 ton.

Styrelsen følger sagen nøje og kan ikke udelukke, at der vil komme flere sager frem i forbindelse med yderligere efterforskning, siger beredskabschef Nikolas Hove.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078