23948sdkhjf

Ny Lego-boss har sans for dippedutter

Niels B. Christiansen er vant til familieejerskab og masseproduktion. Derfor er han den helt rette mand som ny topchef i legetøjsgiganten Lego, mener ekspert.
Små 160 kilometer er der fra Danfoss' hovedkontor i Nordborg på Als til Lego-klodsernes mekka i Billund.

Mange havde forventet, at Niels B. Christiansen ville få en noget længere tur på arbejde i sin hvide elbil, den dag den tidligere koncernchef i Danfoss ville sætte sig for bordenden i en ny virksomhed.

Men det blev de ikoniske klodser, den 51-årige sønderjyde nu skal styre produktionen af som ny administrerende direktør.

Og det er et fornuftigt valg af chef, Legos ejerfamilie har truffet, vurderer Niels Lunde, som er chefredaktør på dagbladet Børsen og forfatter til bogen, "Det ny Danfoss".

- Det kræver noget helt særligt af en leder at kunne samarbejde med en ejerfamilie, hvor man har stærke værdier og ind imellem gerne vil blande sig i driften. Det er han vant til fra Danfoss, siger Niels Lunde.

Han vurderer, at Niels B. Christiansen kan betragtes som en af de dygtigste i sin generation af ledere omkring de 50 år.

- Det er en liste, der tæller navne som Henrik Poulsen (administrerende direktør i Dong Energy, red.), Jim Hagemann Snabe (bestyrelsesformand i A.P. Møller-Mærsk, red.) og Lego Groups bestyrelsesformand, og forgænger på posten som administrerende direktør, Jørgen Vig Knudstorp, siger Niels Lunde.

Da Knudstorp ansatte indiske Bali Padda som sin afløser i slutningen af sidste år, vidste han godt, at det var en midlertidig løsning.

Men han havde ikke regnet med, at han allerede nu ville have den nye mand på plads, siger han.

Niels B. Christiansen, der stoppede i Danfoss 1. juli, overtager ansvaret for legetøjsproducenten 1. oktober, og han har tilsyneladende alt det, der skal til for at lykkes i virksomheden.

- Det allervigtigste for mig har været at mærke hans enorme glæde for produktet og hans dybe interesse for virksomheden, siger Jørgen Vig Knudstorp.

Skiftet kommer især som en overraskelse for Danfoss' bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen, som troede, guldfuglen ville flyve ud i Europa til en større virksomhed end Lego, siger han til Berlingske Business.

Danfoss og Lego er målt på omsætning omtrent lige store.

I både Lego og Danfoss er det en tvungen opgave at holde styr på en omfattende masseproduktion. Og det er ikke en nem opgave, vurderer Niels Lunde.

- Man skal kunne styre en produktion af en masse små dippedutter. Det er en stor kunst, og det er uhyre vigtigt - både i Danfoss, som producerer industrielle komponenter til køleskabe og aircondition-anlæg, og i Lego, hvor man producerer Lego-klodser, siger Niels Lunde.

Så presset er stort, og der er store forventninger. Væksten i Lego er ikke lige så spektakulær, som den har været, men ejerfamilien, med Kjeld Kirk Kristiansen, er tålmodig.

I Billund kommer den nye direktør til at arbejde tæt sammen med bestyrelsesformanden Jørgen Vig Knudstorp, og det kræver, at de to kan finde en fornuftig rollefordeling, mener Børsens chefredaktør.

- Spørgsmålet er, om Niels B. kan koncentrere sig om maskinrummet, uden at skulle have den meget offentlige profil, han har haft i Danfoss, hvor han har været meget politisk aktiv.

- Det bliver en udfordring for ham.

/ritzau/



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.55